Sinds 2005  ben ik werkzaam in de eerstelijnszorg en vanaf 2012 gespecialiseerd tot Cognitief Gedragstherapeut (VGCt).

Hierbij heb ik mij vooral verdiept in Schema Focused Therapy (SFT), Compassion Focused Therapy (CFT), Acceptance en Commitment Therapy (ACT) en EMDR.

In 2015 heb ik de opleiding mindfulness trainer (categorie 1) afgerond bij het Instituut voor Mindfulness. Vanaf 2015 ben ik gestart in onze praktijk met mindfulness-trainingen voor onze doelgroepen.

In 2017 heb ik de opleiding relatietherapie afgerond bij de School voor Relatietherapie (bij Jan en May Michielsen).

Als therapeut deed ik veel ervaring op met de behandeling van chronische darmpatiënten, van angst –en stemmingsproblemen, emotionele verwerkingsproblemen, overspanning/burnout en diagnostiek en behandeling van ADHD.

Email Ralph Tinnemans

Wij staan als therapeuten voor een duidelijke en doelgerichte aanpak, maar altijd vanuit een basis van betrokkenheid, transparantie en veiligheid. Wij geloven beide niet in hapklare oplossingen maar wel in het vermogen om met mildheid en begrip de eigen situatie tegemoet te treden. Wij maken daarbij allebei gebruik van meerdere behandelmethodes: uit de cognitieve gedragstherapie, de schematherapie en de ACT/mindfulness. Daarbij is het belangrijkste welke methode het best bij u aansluit.

Ons motto:

veranderen wat veranderd kan worden maar tegelijk ook aanvaarden dat niet alles maakbaar is.